Design
Design

Bæredygtighed i fokus

Vi er opmærksomme på, at der er store udfordringer i hele tekstilindustrien i forhold til miljøet og bæredygtighed. Vi ved vi ikke kan løse alle disse udfordringer selv, men vi er overbeviste om, at små skridt i den rigtige retning vil gøre den store forskel på den lange bane. Hos ABC-Gruppen ønsker vi sammen med dig, at føre udviklingen i studenterhuebranchen mod en mere miljørigtig produktion.

Hvordan gør vi en forskel?

Vi har valgt at fokusere på tre punkter for at opnå dette.

Øget gennemsigtighed

Når du designer en studenterhue hos ABC-Gruppen, kan du læse om de forskellige materialer vi bruger, hvor de fremstilles og hvordan vores leverandører, af de materialer vi anvender, arbejder for at reducere miljøpåvirkningen.

Bedre valg for miljøet

Se efter symbolet når du vælger materialer til din studenterhue. For at forstå hvilke valg, der gør en forskel for miljøet, har vi markeret disse med et symbol ”bedre miljøvalg”. Se mere information nedenfor.

FN:s Global Compact

FNs initiativ "Global Compact" fokuserer på miljø, ligestilling og retfærdighed for personalet og ledelsen af virksomhederne. ABC Gruppen er sammen med over 10.000 andre virksomheder i 166 lande tilknyttet dette initiativ. Sammen stiller vi krav til vores leverandører og producenter på disse områder.

Hvad kræver det, at være et ”bedre miljøvalg”?

For at vi kan give et af vores materialer titlen som ” bedre miljøvalg”, kræver det at vores leverandører arbejder aktivt med, at reducere miljøpåvirkningen. Dette skal være dokumenteret og certificeret af en uafhængig tredjepart. Der er tre forskellige måder, som vores leverandører har valgt at arbejde med dette på.

OEKO-TEX® Standard 100 er et uafhængigt globalt certificeringssystem for tekstiler og slutprodukter. Produkter med denne certificering betyder, at i det færdige produkt er der ikke anvendt kemikalier. Certificeringssystemet har eksisteret siden 1992 og anvendt med det formål at udvikle grænseværdier, testkriterier og testmetoder.

For at kunne kalde et materiale for CO2 neutralt må det samlet set ikke må være miljø belastende. For at kunne kalde sin produktion eller sit produkt CO2 neutralt skal man overholde de krav, der er stillet i en af de to standarder, der definerer CO2 neutralt: PAS 2060 eller ISO 14021. Dette skal kunne dokumenteres og gennemgås af en tredjepart samt det skal holdes offentlig tilgængelig.

Klimakompensation er, at kompensere for de udslip af drivhusgasser, der opstår under produktion eller transport. Dette sker primært via forskellige klimaforanstaltninger såsom; udvikling af vedvarende energikilder, beplantning af nye træer og skovbevaring. Før vi kan godkende tiltag som disse, er det nødvendigt, at tiltaget fører til en reduktion i miljø belastningen, der er større end de udslip, der kompenseres for.

En bedre fremtid for alle studenter

Vi tror på nødvendigheden af, ​​at fortsætte med at udfordre os selv, skabe nye måder at gøre tingene på og håber samtidig, at vores handlinger kan inspirere andre producenter til ligeledes at tage ansvar for miljøet og en bæredygtig fremtid. Vi ved, at vi ikke alene kan ændre verden, men hvis vi kan gøre lidt og få andre til at gøre det samme, vil det gøre en stor forskel.

hållbarhet-abcgruppen